ערעורים בדיני משפחה
במידה ואינכם שבעי רצון מהחלטה או פסק דין שניתנו בעניינכם על ידי בית הדין לענייני משפחה או בית הדין הרבני, יש לכם אפשרות לערער עליהם בפני ערכאה שיפוטית גבוהה יותר. הערעור הינו הליך משפטי לכל דבר, ולכן בהגשת הערעור ולכל אורך הדיון בו, מומלץ להיעזר בייצוג של עורך דין מומחה בענייני משפחה. עורך דין משפחה בעל ניסיון והצלחות בהגשת ערעורים יוכל להעריך את הסיכוי להצלחת הערעור, ויידע כיצד לייצג אתכם מול בית המשפט, באופן שימקסם את סיכויי הערעור להתקבל.
ייחודיות הערעור על דיני משפחה
הערעור על החלטות ופסקי דין בענייני משפחה שונה מערעור אזרחי בתחומים אחרים, ובמקרים מסוימים שוני זה מגדיל את סיכויי ההצלחה של הערעור.
בדיני משפחה קיימים שני סוגים של ערעורים: ערעור בזכות שניתן להגיש באופן אוטומטי וערעור ברשות, שיש לקבל את הסכמת בית המשפט בכדי להגישו.
ערעור בזכות – ערעור על פסק דין סופי של ערכאת השיפוט הראשונה.
ערעור ברשות – ערעור על החלטת ביניים שנתנה ערכאת השיפור הראשונה, או ערעור על פסק דין שניתן בערעור קודם.
ערעור על החלטה או פס"ד של בית משפט לענייני משפחה
מעמדו של בית המשפט לענייני משפחה מקביל למעמדו של בית משפט השלום ולכן הערעור על החלטותיו מוגשת לבית המשפט המחוזי.
בשונה מערעור בתחומים אחרים, בערעור בענייני משפחה לבית המשפט המחוזי ישנן סמכויות רחבות יותר, ובמקרים חריגים בסמכותו גם לבחון מחדש את העובדות שבתיק, באמצעות עדויות וראיות חדשות, ולא רק את הטיעונים המשפטיים עצמם, כנהוג בתחומים אזרחיים אחרים.
למעט סוגיות חריגות כמו: תביעות אבהות או אימהות, זכויות משמורת והשבת קטין חטוף, אשר נידונים בפני הרכב של 3 שופטים, הדיון המקדים בערעור יתנהל בפני שופט אחד, ורק במידה ולא תהיה החלטה, יקבע דיון המשך בפני הרכב של 3 שופטים.
ניתן לערער גם על החלטות בית המשפט המחוזי, בפני בית המשפט העליון, אך הדבר כרוך בקבל רשות לכך מבית המשפט.
ערעור על החלטה או פס"ד של בית הדין הרבני
ניתן לערער על פסקי דין והחלטות של בית הדין האזורי הרבני בפני בית הדין הרבני הגדול. במקרים מסוימים ניתן לערער גם על פסקי הדין של בית הדין הרבני הגדול על ידי הגשת בג"ץ לבית המשפט העליון.
תוך כמה זמן יש להגיש את בקשות הערעור?
הגשת ערעור על פסק דין סופי של שופט יש להגיש בתוך 45 יום מקבלת פסק הדין, ואילו הגשת ערעור על החלטת ביניים של שופט יש להגיש תוך 30 יום מקבלת ההחלטה.
ערעור על פסק דין או החלטת ביניים של רשם יש להגיש תוך 15 יום מקבלתם.
ערעור לבית המשפט העליון יש להגיש תוך 15 מיום מקבלת פסק הדין של הערעור בבית המשפט המחוזי.
ערעור על פסק דין של בית הדין הרבני יש להגיש לבית הדין הרבני הגדול, תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין, וערעור על החלטות אחרות של בית הדין הרבני, יש להגיש בתוך 10 ימים והן מותנות בקבלת רשות מבית הדין.
מאחר ועצם הגשת הערעור אינו מעכב או דוחה את ביצוע ההחלטה שנתקבלה או פסק הדין, במקביל להגשת הערעור עצמו, יש להגיש בקשה מנומקת לעיכוב ביצוע של פסק הדין או ההחלטה עליהם מערערים .
באילו מקרים כדאי להגיש ערעור?
החלטות ופסקי דין בענייני משפחה מערבים במקרים רבים רגשות עזים ולכן קיים דחף חזק להגיש ערעור כאשר אחד הצדדים או שניהם חשים מקופחים. יחד עם זאת, מאחר והגשת הערעור כרוכה בהשקעת משאבים וכסף, ומרבית בקשות הערעור המוגשות בדיני משפחה נדחות, חשוב להתייעץ עם עורך דין משפחה, שימליץ לכם האם אכן כדאי להגיש את הערעור והאם יש לו סיכוי טוב להתקבל.
לקבלת ייעוץ מקצועי בנוגע לערעורים בדיני משפחה
פנו אלינו לטלפון 050-5076507